“Un bărbat machiat nu înseamnă că este gay sau că și-a pierdut masculinitatea”
autor: Corina HROM
El e Sebastian și e din Timișoara. L-am descoperit pe un grup de Social Media și ne-au plăcut curajul, talentul și viziunea lui. Un interviu exclusiv cu unul dintre cei mai curajoși bărbați din România.
L-am întrebat dacă nu ar vrea să ne povestească despre ceea ce face și a acceptat încântat, la fel de încântat ca noi.
Viral pe Social Media
“Am primit sute de feedback-uri atât pozitive cât și negative pe care le-am valorificat pe parcurs”
Q1. Am înțeles de la tine că make-up-ul nu este doar un hobby ci și un job cu normă întreagă. De unde această pasiune și de cât timp faci asta?
A. Pasiunea aceasta a venit din dorința de a arată că pot să realizez ceva, de a experimenta arta frumosului și de a-mi dezvolta abilitățile de comunicare prin intermediul clientelor. Profesez ca și make-up artist de aproximativ 2 ani, timp în care am lucrat pentru câteva branduri de cosmetice și în diferite saloane, lucru care m-a făcut să ma dezvolt atât pe plan profesional cât și material iar într-un final cu sprijinul părințiilor mei am decis că e momentul să îmi deschid un mini-studio chiar acasă, sub denumirea de 21 11 by Sebastian Lvcian.
Q2. Ce înseamnă pentru tine make-up profesional?
A. Pentru mine make-up-ul profesional înseamnă pe lângă imaginea finală impecabilă și o consiliere profesională a clientului. Din punctul meu de vedere consilierea constă în a-i explica și arăta clientului care este machiajul potrivit atunci când vine vorba de fizionomia lui și corectarea acesteia, dar și despre alegerea produselor și aplicarea corectă a acestora.
Q3. Ce ar trebui să știe o persoană atunci când caută un make-up artist?
A. Cel mai important lucru atunci când cauți un make-up artist este portofoliul acestuia care conține tehnica și viziunea lui/ei în ceea ce privește make-up-ul dar și produsele cu care lucrează. La sfârșitul unei sedințe foto, pentru mine un make-up reușit înseamnă un client fericit, un plus de încredere, frumusețe, atitudine și mister. Întotdeauna mi-am dorit să aud de la clientele mele că le-a fost lăudată frumusețea și nu make-up-ul pe care îl purtau.
„Am participat la o expoziție de artă (…) așa că pentru prima dată m-am plimbat plin de mândrie și curaj în amiaza mare pe străzile (…) Timișoarei reușind să atrag toate privirile din jur.”
Q4. Am observat că pe lângă machiajele pe care le faci clientelor tale, ai dezvoltat o pasiune de self make-up, un gen de make- up masculin. Cum ti-a venit ideea si ce te-a facut sa incerci asta?
A. Totul a pornit din dorința de a testa produsele, texturile, finish-urile și de a descoperi tehnici noi de make-up care pe parcurs s-au transformat într-o pasiune iar aceasta pasiune într-un job și totodată un lifestyle. De mai bine de un an jumate postez aproape zilnic selfmake-up-uri, lucru care pe parcurs mi-a dezvoltat încrederea și curajul și care m-a făcut să îmi doresc să le transmit și să inspir noua generație. Îmi aduc aminte că acum un an am participat la o expozitie de artă unde trebuia să apar machiat, așa că pentru prima dată m-am plimbat plin de mândrie și curaj în amiaza mare pe străzile centrale ale Timișoarei reușind să atrag toate privirile din jur și chiar să se vorbească online de lucrul ăsta. În general nu port make-up pentru că sunt mereu pe fugă, dar dacă se întamplă să fie nevoie de make-up arunc un fond de ten și un concealer și rezolv problema.
Q.5 Care au fost primele reactiile publicului, atunci cand ai decis sa faci publice fotografiile tale purtand un make-up chiar tu?
A. Reacțiile au fost împărțite. Am primit sute de feedback-uri atât pozitive cât și negative pe care le-am valorificat pe parcurs. Ah! Și zeci de etichete.
Q.6 Pentru ce tipuri/categorii de bărbați ai recomanda machiajul masculin?
A. Eu văd make-up-ul ca pe un mod de exprimare și un plus de corectare/infrumusețare a fizionomiei. Din păcate societatea ne-a învățat și ne-a îndoctrinat să credem că make-up-ul este doar pentru o categorie de oameni, femeile, lucru care din punctul meu de vedere este total greșit pentru că make-up-ul nu reprezintă și nu definește un sex, o rasă sau o orientare sexuală. Un bărbat machiat nu înseamnă că este gay sau că și-a pierdut masculinitatea, înseamnă că prin intermediul make-up-ului a găsit un mijloc prin care să își crească încrederea de sine datorită beneficiilor pe care i le oferă produsele cosmetice. În concluzie, recomand make-up-ul pentru toate categoriile de oameni.
Q.7 Acum cativa ani, Conchita Wurst a starnit un val de controverse legat de aparitia neobisnuita in public. Ce parere ai despre acel tip de look?
A. Eram înnebunit dupa look-ul Conchitei, barba și genele stufoase se combină perfect, lucru care m-a inspirat să îmi port cu mândrie mustața și să o consider ca fiind punctul meu forte în machiaj.
Q.8 Ce parere ai despre piața din România vizavi de make-up-ul masculin. În Londra există deja câteva saloane de make-up dedicate bărbaților.
A. Din păcate în România suntem la stadiul de dezgheț. Deși make-up-ul la bărbați e un subiect tabu în ultimul timp, mai avem nevoie de ani buni ca să evoluăm și să acceptăm.
Q. 9 Ai în plan să te orientezi cândva către alte piețe din Europa?
A. Momentan planul este în curs de procesare. Îmi doresc foarte mult să activez aici în România și să aduc un aer și o imagine nouă.